MARTTA YSTÄVÄNÄ


 Martta Ystävänä -palvelun tavoitteena on auttaa ihmisiä, jotka tuntevat esimerkiksi yksinäisyyttä tai kaipaavat apua arjen tilanteisiin. Ystäväpalvelun toimintaa, jossa ihmisille tarjotaan luotettavaa seuraa arjen eri tilanteisiin.  Tarjoamme ainutlaatuisia palveluita, jotka täydentävät perinteisen kotihoidon tarjontaa. Keskitymme arjen asioiden helpottamiseen ja asiakkaidemme hyvinvoinnin parantamiseen tarjoamalla lisäarvoa ja erityispalveluita, jotka eivät sisälly peruskotihoidon valikoimaan. Näihin kuuluvat esimerkiksi kaupassakäynti, ruuan valmistaminen, lääkärikäynneille avustaminen tai ulkoilu, jotka tekevät päivittäisestä elämästä sujuvampaa ja mukavampaa. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat räätälöityä ja yksilöllistä hoivaa, vastaamaan heidän ainutlaatuisiin tarpeisiinsa.


Ikäihmisten liikuntakyvyn ylläpito on erittäin tärkeää. Me Martalla turvaamme itsenäisen ja laadukkaan elämän omassa kodissa. Kun ihmiset ovat siirtyneet asumaan maalta kaupunkeihin, yksinäisyys on lisääntynyt.Myös korona on lisännyt yksinäisyyden määrää. Ikäihmisillä ei välttämättä ole enää läheisiä ihmisiä edes elossa. Samoin terveydelliset ja muut rajoitteet estävät ystävien tapaamisen tai uusien ystävien hankkimisen.

Yksinäisyys ei ole hyväksi kenellekään ja mitä pidempään yksinäisyyttä kestää, sitä haitallisempaa se on. Sen vuoksi jokaiselle yksinäiselle olisikin hyvä olla vähintään yksi ystävä, jonka kanssa voi keskustella asioista. Ystävyys on voimavara, jollainen meillä kaikilla olisi hyvä olla elämässämme.

Martta Ystävänä -palvelun ystävätoiminta mahdollistaa sellaisen henkilön löytämisen, jonka kanssa voi jakaa niin ilot kuin surut. Palvelu toimii 100% luottamuksella, ja ystävänä voi toimia aina sama henkilö tai halutessa useampiakin ystäviä. Ystävään voi tutustua pikkuhiljaa hätiköimättä ja luontevasti edeten.

Ikääntyneelle yksin asuvalle ystävän säännölliset vierailut tuovat turvallisuuden tunnetta ja iloa yksinäiseen arkeen. Usein pelkkä läsnäolo riittää, mutta ystävän seura rohkaisee ikäihmistä lähtemään liikkeelle kodin ulkopuolellekin. Yksikin hyvä ihmissuhde voi katkaista yksinäisyyden kierteen.

Martta Ystävänä -palvelussa toiminta perustuu säännölliseen yhteydenpitoon tutun kaverin / ystävän kanssa. Tarjoamme luotettavaa ja säännöllistä seuranpitoa kotiin tai hoivakotiin Hämeenlinnan ja lähikuntien alueella. Vietämme kiireettömästi aikaa yhdessä, jutustelemme ja teemme erilaisia asioita, ikäihmisen omien toiveiden mukaan.

Ystävä on apuna arjessa, kuuntelee, keskustelee, auttaa asioilla tai ulkoilee ja harrastaa, aina toiveen mukaan. Ystävä voi toimia saattaja-apuna tai seurana mm. kaupassa, apteekissa, lääkärissä, kirkossa, hautausmaalla, kahvilassa jne. Ystävä voi olla mukana myös kotijumpassa, ruoanlaitossa tai leipomisessa. Ystäväpalvelu voi olla myös käsitöiden ja kotitöiden tekemistä tai erilaisia pelejä, valokuvien katselua, kirjeiden kirjoittamista, asioiden muistelua tai muuta aivojumppaa.

Martta Ystävänä -palvelun tavoitteena on tuoda asiakkaan arkeen säännöllistä yhdessäoloa ja mukavaa tekemistä yhdessä.

Muodostamme teille sopivan paketin juuri tarpeidenne mukaan. Teemme halutun määrän käyntejä viikossa. Minimitapaamisaika on 1 tuntia kerrallaan. Toimimme arkisin klo 8-18, erikseen sovittaessa muulloinkin. Voit tilata palvelumme omaan kotiin , senioiriasuntoon tai palvelutaloon.

Perusarkituntihintamme on 42 euroa / tunti. Veloitus tapahtuu vain asiakkaan luona vietetystä ajasta. Palvelu on kotitalousvähennyskelpoinen ( 60 %). Vanhusten tukipalveluissa ALV oon 0%. Esim. 100 euron arvoisesta palvelusta maksettavaksi jää 40 euroa. Lisää kotitalousvähennyksestä: www.vero.fi/kotitalousvähennys

Veloitukseton tutustumiskäyntimme ei velvoita mihinkään. Tutustumiskäynnillä tapaamme vanhuksen sekä yleensä myös vanhuksen omaisen ja keskustelemme vanhuksen toiveista. Tilaa tutustumiskäynti sivuiltamme marttakotihoiva.fi

Inhimillistä kotihoitoa
Inhimillistä kotihoitoa

Kiinnostuitko Martta Ystävänä -palvelusta, soita 040 75 966 75. 

Hämeenlinnan seudun yksityinen kotihoito

Asiakaspalaute

''Marttakotihoiva❤️ Ei ole vertaista. Kävivät äidilläni n.3-4 vuotta. Inhimillistä hoivaa, asiakaslähtöistä. Toivat äidilleni turvaa, seuraa ja hellää hoivaa. Voin lämpimästi suositella.''

Tytär

Martta Kotihoiva Oy | Kääpäkuja 4, 13270 Hämeenlinna

Käyntiosoite: Leimuntie 1, 13250 Hämeenlinna

Marika: 040 75 966 75

marika@marttakotihoiva.fi

Akuuteissa asioissa joka päivä klo 7-21, yhteys Martta Kotihoivan päivystyspuhelimeen

 045 34 641 55

Sairaanhoitaja: 050 53 470 95 klo 7-15 arkisin

hoitajat@marttakotihoiva.fi

www.marttakotihoiva.fi